31 Ocak 2014

Çocuklarla Geçmiş Zaman Tatillerimiz...

      Zaman ne kadar da çabuk geçiyor. Geçen seneki yarı yıl tatilinden beri çocuklar için doğru düzgün program yapamadım. Biraz inzivaya çekilmiş haldeyim. Neden bilmiyorum ama kendimle baş başa kalmak istediğim bir dönem geçiriyorum. 

      Ama çocuklarla vakit geçirmeyi de çok özledim. Az değil, 2009 yılından beri hem yarı yıl hem de yaz tatilleri için programlar hazırlıyordum kızlar için. Tam beş yıldır... Bazen onlara başka çocuklar da eşlik ediyordu. Ders tekrarları yapıyorduk, ip atlama olmazsa olmazlarımızdandı. Şehrimizdeki ya da başka şehirlerdeki doğal ve tarihi güzellikleri geziyorduk. Zamanla elişi atölyemizi kurunca çarpı işi, ahşap boyama, ebru, quilling (kağıt kıvırma sanatı) aktivitelerimiz arasına girdi. Tangram oyununu da araya sıkıştırıyordum. Sonra excell programı ve on parmak klavye çalışmaya başladık. Orgumuzla şarkılar çalıyorduk. Son zamanda da fotoğrafçılığa başlamıştık. Ben sırf onlara öğretebilmek için özel gitar dersi bile almıştım. Müziğe pek yatkınlığım olmasa da... 

       Ama kızlar artık büyüdüler. Onlar artık birer ergen. Ve onlara hitap etmek her geçen gün biraz daha zorlaşıyor gibi. Ne de olsa artık arkadaşlıkları öncelik kazanmaya başladı. Artık onlar için çok daha farklı programlar hazırlamak gerekiyor ve bunu yapabilmek için de ben onların dilini anlamaya çalışıyorum.

          Tüm bu duygular içindeyken biraz nostalji yapıp eski fotoğrafları şöyle bir karıştırdım. Ve kızların dolu dolu geçen tatilleri fotoğraf karelerine böyle yansımış.

Pek aktif olamadıysak da 2013 yılı aktivitelerimiz...


Net alan derinliği çalışmıştık... Soldaki Zeynep'in aramızdaki birinciliği hak eden gün batımı fotoğrafı...

Billur'un büyük keyif alarak Neşe teyzesiyle yaptığı ilk quilling atölyesi...

2012 yılı yarı yıl tatilimiz... Etamin işledik, ahşap boyadık, sabuna dekupaj yaptık. Tabii ders tekrarlarımızı yaptıktan sonra. 

2012 yaz tatilimiz... İkizlerimiz Selinle Pelin de atölyemize katılmışlardı... Onlarla kurabiye de yapmıştık.

Bunlar da 2012 yarı yıl tatilinden... Gitar çalışmıştık, kuşlarımıza yem vermiştik ve içeride bile olsa ip atlamayı bırakmamıştık.

2011 yaz tatili... Myra, Olympos, Noel Baba, v.b. ziyaretlerimiz... Tangram ve elişleriyle tanışıyor çocuklar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder